Salvează Tiroida.
Scapă de Noduli.

Meriți o opțiune mai bună decât intervenția
chirurgicală sau medicamente pe tot parcursul vieții.

Opțiunea Minim Invazivă este Noua Soluție

 
Fii parte din revoluția tratamentelor tiroidiene:
Ablația tiroidiană cu radiofrecvență (RFA) -soluția delicată și avansată pentru micșorarea nodulilor tiroidieni benigni, aducând o nouă paradigmă în tratamentele moderne.
A9rgwrz5_1d8jrnu_7xk
Pentru o viață sănătoasă, glanda tiroidă este crucială.

Glanda tiroidă este o glandă în formă de fluture situată în partea din față a gâtului, aproape la baza gâtului. Deși este o glandă mică, tiroida are o mare responsabilitate în menținerea metabolismului regulat al corpului.

 

Produce hormoni tiroidieni care ajută corpul să folosească energia, să rămână cald și menține creierul, inima, mușchii și alte organe să funcționeze așa cum ar trebui.

A9by39j6_1d8jrnz_7xk
A9rx2q06_1d8jro8_7xk

Nodulii Tiroidieni

Termenul de nodul tiroidian se referă la o creștere anormală a celulelor tiroidiene care formează un nodul în interiorul glandei tiroide. Acești noduli pot fi solizi, plini de lichid sau ambele, în funcție de compoziția lor tisulară.

 

Din fericire, doar aproximativ 5% dintre nodulii tiroidieni ajung să fie maligni (canceroși). Deși marea majoritate a nodulilor tiroidieni sunt benigni (non-canceroși) și nu necesită tratament, există și cazuri în care aceștia pot crește în dimensiune și pot interfera cu funcționarea corectă a acestei glande.

EXAMINARE FIZICĂ

Prin examinarea fizică a gâtului, medicul
poate identifica eventuali noduli sau alte
anomalii la nivelul glandei tiroide.

 

TESTE DE SÂNGE

Testele de sânge pot evalua nivelurile hormonilor tiroidieni, precum hormonul stimulator al tiroidei (TSH) și hormonii tiroidieni (T3 și T4).

ECOGRAFIAE TIROIDIANĂ
Ecografia tiroidiană folosește unde sonore de înaltă frecvență pentru a genera imagini detaliate ale glandei tiroide și ale nodulilor. Această metodă oferă informații despre dimensiune, formă, structură și alte caracteristici ale nodulilor tiroidieni. De asemenea, este utilizată pentru a ghida proceduri precum biopsiile prin aspirație cu ac fin sau ablația cu radiofrecvență (RFA).

BIOPSIE CU AC FIN (PUNCȚIE TIROIDIANĂ)
Biopsia prin aspirație cu ac fin este procedura prin care se prelevă mostre din nodulul tiroidian pentru evaluare microscopică. Acest test este cel mai precis în determinarea dacă un nodul este benign sau malign.

SCANAREA TIROIDEI
În unele situații, se poate solicita o imagistică adițională, precum tomografia computerizată (CT) sau rezonanța magnetică (RMN), pentru imagini mai detaliate ale glandei tiroide și ale nodulilor săi. Aceste tehnici furnizează informații suplimentare pentru evaluarea extinderii și a caracteristicilor nodulilor.

De ce sunt necesare 2 puncții negative și nu una?

Există mai multe motive pentru care pot fi necesare două puncții tiroidiene negative în diagnosticarea nodulilor tiroidieni:

  • Eșecul prelevării de țesut reprezentativ
  • Nodulii pot varia în compoziție
  • Monitorizarea nodulilor
  • Asigurarea corectitudinii diagnosticului

Cum se desfășoară Ablația prin Radiofrecvență a Nodulilor Tiroidieni?

  • Procedura de ablație prin radiofrecvență a nodulilor tiroidieni este o procedură efectuată în regim ambulatoriu, pacientul necesitând o monitorizare postoperatorie de doar 3 ore. În dimineața procedurii, pacientul nu va consuma lichide și nu va mânca. Alte pregătiri preoperatorii nu sunt necesare. Intervenția se realizează într-o sală special destinatăprocedurilor minim invazive, sub ghidaj ecografic.
  • Deoarece în timpul procedurii este necesar ca pacientul sa mențină o poziție relaxată și cu fața în sus, cu limitarea mișcărilor involuntare, se va aplica o sedare ușoară și anestezie locală. Medicul și pacientul vor comunica pe toată durata intervenției pentru a putea recunoaște și trata cât mai precoce eventualele efecte adverse.
  • După dezinfectarea locală a tegumentelor de la nivelul gâtului, medicul va efectua anestezia locală. Procedura se realizează după ce acul este introdus în țesutul tiroidian afectat, sub control ecografic. Intervenția permite distrugerea prin căldura produsă decurentul de radiofrecvență a unei porțiuni variabile de țesut nodular. Proporțional cu volumul de țesut distrus se poate obține o reducere volumetrică a nodulului, cu reducerea consecutivă a simptomelor .
    Rezultatul se obține în săptămâni și luni după procedură.

Beneficiile RFA Tiroidiană STARmed
Salvează Tiroida, Scapă de Noduli

✔ Fără durere
✔ Fără cicatrice
✔ Fără spitalizare
✔ Fără anestezie generală
✔ Protejează țesutul tiroidian sănătos
✔ Reducerea nodulilor tiroidieni
✔ Nu necesită tratament hormonal ulterior
✔ Recuperare rapidă
✔ Riscuri minime de complicații
✔ Utilizatori pe scară largă globală

Transformarea ta, vizibilă în doar 2-3 săptămâni.

De obicei, pacienții observă o reducere a dimensiunii nodulilor în 2-3 săptămâni.

Reducerea dimensiunii nodulilor solizi poate dura mai mult decât cea a celor chistici.

În majoritatea cazurilor, simptomele legate de nodul sunt semnificativ îmbunătățite sau dispar complet.

Cine poate beneficia de Ablația Tiroidiană cu Radiofrecvență?

Ablația cu radiofrecvență (RFA) a nodulilor tiroidieni este o procedură minim invazivă care poate fi o opțiune pentru pacienții cunoduli tiroidieni care prezintă simptome sau disconfort cauzate de acești noduli. Decizia de a efectua o ablație cu radiofrecvențădepinde de mai mulți factori și trebuie să fie luată în urma consultării medicului specialist.

 

Factori care pot determina decizia de a beneficia de ablația cu radiofrecvență a nodulilor tiroidieni:

Mărimea și tipul nodulului: Ablația cu radiofrecvență este mai potrivită pentru nodulii tiroidieni care sunt relativ mici și accesibili. Nodulii mai mari pot necesita mai multe sesiuni de tratament pentru a obține rezultate semnificative.

Simptome și disconfort: Persoanele care au simptome precum dificultăți la înghițire, senzații de presiune în gât, durere sau disconfort pot beneficia de această procedură pentru a reduce simptomele.

Refuzul chirurgiei sau contraindicații chirurgicale: Pentru pacienții care nu doresc sau nu pot fi supuși chirurgiei tiroidiene (tiroidectomie) din diverse motive (de exemplu, riscuri chirurgicale ridicate, comorbidități), ablația cu radiofrecvență poate reprezenta o alternativă mai sigură și mai puțin invazivă.

Rezultate nedorite din alte tratamente: Pacienții care au încercat alte tratamente pentru nodulii tiroidieni, cum ar fi terapia hormonală sau terapia cu radioiodină, dar au obținut rezultate nesatisfăcătoare sau au suferit efecte secundare, pot lua în considerare ablația cu radiofrecvență.

Evaluarea medicală: Decizia de a efectua ablația cu radiofrecvență va fi luată de un medic specialist care va evalua atent fiecare caz în parte, luând în considerare mărimea nodulilor, simptomele pacientului, rezultatele testelor, starea generală a pacientului și alți factori.

Clinici în care poți efectua ablație cu radiofrecvență

În România, procedura de ablație tiroidiană cu radiofrecvență poate fi efectuată în următoarele centre medicale specializate în endocrinologie, chirurgie sau radiologie intervențională:

Clinica Tiroidei Tiroclinic –  Bucuresti – Dr. Sandu Ionut, medic primar chirurgie generală cu supraspecializare în chirurgie tiroidiană și endocrină
Arcadia – Spitale și Centre Medicale, Iași – Dr. Mihai Jr. Crețeanu – Radiologie Intervențională – medic primar în radiologie și imagistică medicală
Arcadia – Spitale și Centre Medicale, Iași – Dr. Alina Lupu, medic primar endocrinologie
Royal Hospital, Bucuresti – Dr Roxana Boanță – Chirurgia tiroidei – medic primar chirurgie generală, cu supraspecializare în chirurgia endocrină cervicală
Medicover, Cluj – Dr. Mihai-Ștefan Mureșan, medic primar chirurgie generală, cu supraspecializare în chirurgie oncologică
Endomed, Timișoara – Dr. Camelia Diana Lacatusu, medic primar endocrinolog
Eva Med Center, Constanța – Dr. Cristina Sandu-Deacu, medic primar radiolog

Este recomandat să contactați direct aceste centre medicale pentru a vă informa despre disponibilitatea acestei proceduri și pentru a stabili o programare.

Esti medic? Tehnologia RFA poate fi și la tine în cabinet.

Revoluționează tratamentul în cabinetul tău cu tehnologia avansată a dispozitivelor RFA.
Investește acum în echipamente de top pentru a oferi pacienților tăi cele mai eficiente și moderne opțiuni de tratament.

Contactează-ne pentru a afla mai multe despre echipamentul RFA: