Suferi de Fibrom Uterin?

Fibromul uterin poate provoca simptome neplăcute, însă există alternative mai puțin invazive decât o intervenție chirurgicală care să implice extirparea uterului.

Fibrom uterin o afectiune frecventa

Fibromul uterin, o afecțiune frecventă

 

Fibroamele uterine sunt tumori benigne comune care se dezvoltă la nivelul stratului muscular al uterului și care afectează femeile în perioada reproductivă. Aceste formațiuni tumorale uterine pot provoca simptome neplăcute și pot influența negativ calitatea vieții unei femei.

Fibroamele uterine sunt cele mai frecvente tumori ginecologice benigne. Acestea pot varia în dimensiuni și pot fi localizate în diferite părți ale uterului.

Vestea bună este că fibroamele uterine NU înseamnă cancer și nici nu implică riscuri în dezvoltarea lui, însă acestea presupun investigații și tratamente specifice pentru reducerea dimensiunilor sau chiar extirparea lor.

Simptomele Fibromului Uterin

Fibroamele uterine, cunoscute și sub denumirea de leiomiom uterin sau miom uterin, reprezintă tumori benigne (noncanceroase) care se dezvoltă în țesutul muscular al peretelui uterin. Acestea sunt cele mai comune tumori uterine întâlnite la femeile în vârstă reproductivă.

Fibroamele pot varia în dimensiune și pot apărea în diverse zone ale uterului.
Deși termenul „tumoră” poate părea îngrijorător, fibroamele uterine sunt în general noncanceroase și rareori se transformă în cancer.

Cu toate acestea, ele pot provoca o varietate de simptome și complicații, în funcție de dimensiunea, numărul și localizarea lor în uter.

Procedura minim-invaziva fibrom uterin

O nouă procedură minim-invazivă

Ablația uterină cu radiofrecvență este o procedură minim-invazivă care funcționează prin aplicarea căldurii controlate direct în fibromul uterin, fărăa afecta țesuturile uterine sănătoase din jur.

Procedura constă în introducerea unui electrod RF (ac) direct în fibromul uterin și încălzirea acestuia cu ajutorul radiofrecvenței până când se produce necrozarea țesutului.

Intervenția poate fi efectuată sub anestezie locală prin intermediul unei incizii mici în abdomen sau transvaginal.
Studiile clinice arată o micșorare a volumului fibroamelor cu până la 80%.

Beneficiile RFA Uterină STARmed
Salvează Uterul, Scapă de Fibroame

✔ Fără durere
✔ Fără spitalizare
✔ Fără anestezie generală
✔ Permite conservarea uterului
✔ Reducerea fibroamelor uterine
✔ Reducerea sau eliminarea simptomelor
✔ Riscuri minime de complicații
✔ Recuperare rapidă
✔ Utilizatori pe scară largă globală

Cine poate beneficia de Ablația Uterină cu Radiofrecvență?

Nu toate femeile cu fibroame uterine pot fi tratate folosind acestă terapie. Procedura RFA este mai potrivită pentru femeile care:

 

• Au fibroame uterine mici sau medii (de obicei de 4-6 cm, de maxim 10 cm în diametru)

• Doresc să rămână însărcinate în viitor iar fibromul uterin le împiedică obținerea sarcinii

• Suferă de simptome moderate până la severe asociate cu fibroamele uterine

• Doresc o opțiune terapeutică care să evite intervenția chirurgicală majoră

Cum funcționează Ablația cu Radiofrecvență STARmed?

O soluție țintă pentru fibrom

STARmed Fibroid RFA funcționează prin aplicarea căldurii controlate direct în fibrom, fără a afecta țesuturile uterinesănătoase din jur.

Cu generatorul VIVA RF, medicul va permite unei cantități controlate de energie să curgă prin electrod, eliminând țesutul fibrom.

În timp, fibromul se va micșora, iar țesutul degenerat va fi absorbitde corpul dumneavoastră în mod natural.

Beneficiile Ablației Uterine cu Radiofrecvență STARmed

Salvează Uterul, Scapă de Fibroame

Clinici în care poți efectua ablație uterină

Eva Med Center din Constanța este deocamdată singura clinică din țară în care puteți opta pentru ablația uterină cu radiofrecvență a fibroamelor uterine, la doamna doctor Pețeanu Mihaela.

Doamna doctor Pețeanu Mihaela este medic specialist obstetrică-ginecologie, cu competențe în ecografie obstetricală și ginecologică, chirurgie laparoscopică ginecologică, colposcopie, medicină maternofetală, tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată.

Esti medic? Tehnologia RFA poate fi și la tine în cabinet.

Revoluționează tratamentul în cabinetul tău cu tehnologia avansată a dispozitivelor RFA.
Investește acum în echipamente de top pentru a oferi pacienților tăi cele mai eficiente și moderne opțiuni de tratament.

Contactează-ne pentru a afla mai multe despre echipamentul RFA: