Piezotome

Piezotome Solo M+ – Producător Comeg Medical Technologies, Franța

Rinoplastia ultrasonică este o tehnică relativ nouă și avansată pentru remodelarea nasului, care utilizează ultrasunete pentru a realiza inciziile și a remodela țesutul nazal. Această tehnică a devenit populară în ultimii ani datorită multiplelor sale beneficii față de tehnicile tradiționale de rinoplastie.

În timpul rinoplastiei ultrasonice, medicul utilizează un aparat special numit piezotome, care generează ultrasunete de înaltă frecvență. Aceste ultrasunete sunt utilizate pentru a crea o incizie precisă în țesutul nazal și pentru a remodela și ajusta forma nasului. Această metoda este mai precisă și mai puțin invazivă decat tehnicile tradiționale de rinoplastie, care folosesc un instrument de tăiere.

În plus, rinoplastia ultrasonică are mai puțin impact asupra țesutului nazal și provoacă mai puține traumatisme și umflături, ceea ce duce la o recuperare mai rapidă și mai ușoară. De asemenea, această tehnică poate fi folosită pentru a trata și alte probleme nazale, cum ar fi deviația de sept sau sinusurile inflamate.

Echipamente și consumabile